Инспекторите на НАП са открили нарушения в данъчното отчитане на коронатестовете

...
Инспекторите на НАП са открили нарушения в данъчното отчитане на коронатестовете
Коментари Харесай

НАП откри нарушения в 10% от лабораториите за коронатестове

Инспекторите на Национална агенция за приходите са разкрили нарушавания в данъчното отчитане на коронатестовете в 10% от тестваните лаборатории. " Половината от тези нарушавания са свързани с неиздаване на касови бележки, при останалите няма груби нарушавания, те са свързани с погрешно водене на книгите за фискалните устройства и архивите ", изясни пред БНР представителят на Национална агенция за приходите Росен Бъчваров.

Приходната организация стартира предходната седмица поредност от открити наблюдения и контролни покупки в лицензираните медицински лаборатории, които правят проби за COVID-19. Причина за това бяха множеството сигнали, подадени от жители, за неиздаване на фискални бонове при възнаграждение на проучванията.

В страната са лицензирани 36 медицински лаборатории, само че те имат десетки обекти в страната. Само в София са тествани 16 лаборатории, уточни Бъчваров. Според него необятната гласност за намеренията на данъчните да инспектират дали лабораториите издават касови бележки, е причина за по-малкото установени нарушавания.

От Национална агенция за приходите обаче не показват дали и при малкото случаи на неиздаване на касови бележки, ще има краткотрайно затворени лаборатории. Запечатването на комерсиалния обект за интервал до 1 месец е нормалната наказания при този вид нарушаване. Освен това притежателят на обектът се глобява със сума от 2000 лева

Цената на един PCR тест у нас варира към 130 лева, само че откакто Гърция вкара наложително показване на негативен резултат, проучването за ковид нарастна докъм 200 лева.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР